İthink 4000mAh Powerbank İncelemesi

14 Ara

Günümüzün en büyük problemi enerji. Bu enerji hem günlük yaşamımızın temel ihtiyacı hem de kullandığımız pek çok cihazın en önemli çalışma kaynağı. Artık neredeyse hepimiz telefon kullanıyoruz ve çoğu da akıllı cihazlardan oluşmakta. Bu akıllı cihazlar aşırı enerji tüketimi yapıyorlar ve bataryaları ise buna yetersiz. Bu konuda aklıma gelen çözümleri sizlerle o şarj benim yazısında aktarmıştım. Şimdi ise buna uygun yeni bir ürün incelemesi yapıyorum.

2014-12-14 21.04.21

Yukarıda gördüğünüz sevimli aleti geçen gün Migros’ta gördüm. İndirimli olarak Money Club sahiplerine 29.90 liraya satılıyordu. Ben de uygun fiyatlı gördüğüm için satın aldım. Kutusundan 1 adet powerbank cihazı ve micro usb/ iphone / ipad uyumlu bağlantı kablosu çıkmakta. Bunun dışında pakette hiç bir şey yok. Hatta kullanım kılavuzu bile yok! Bu açıdan incelemem sizler için hem inceleme de kullanım kılavuzu olabilir.

 2014-12-14 21.02.55

2014-12-14 21.03.08

Cihazın boyutu benzerlerine göre küçük ve ince, üstelik gayet şık renklere de sahip. Beyaz, mavi, turuncu ve pembe renkleri benim stoklarda gördüğüm ürünlerdi. Ancak daha fazla renk seçeneği bulunuyor olması da olası. Kullanımı ise gayet basit. Üst tarafında usb, micro usb girişleri ve uyarı ışığı bulunmakta.

2014-12-14 21.03.19İlk kez kullanmadan önce tam olarak şarj etmenizi tavsiye ederim. Cihazı şarja taktığınızda dolum yaparken uyarı ışığı kırmızı renkte yanıp sönmekte, şarj tamamlanınca da kırmızı ışık sürekli olarak yanmaya başlamakta. Şarj etmek için cihazın mikro usb girişine kablomuzu takıp kablonun usb tarafını ise usb şarj girişi olan herhangi bir yere takmalıyız. Bu bilgisayarınız da olabilir, usb girişi sağlayan bir adaptör de. Hatta telefonunuzun şarj kablosu micro usb girişli ise bu kablo ile de cihazı şarj etmek mümkün. Ortalama şarj süresi ise 4-5 saat arasında. Zamanla performans kaybı oldukça da bu süre azalacaktır.

14122014
14122014_002

Şarj olmuş cihazımıza telefonumuzu bağlamak içinse bu sefer kablonun usb ucunu cihaza, micro usb / iphone / ipad kısmını da telefonunuza ya da tabletinize takmanız yeterlidir. Telefonunuz şarj olurken uyarı ışığı sürekli olarak yeşil yanmaktadır. Cihazın şarjı bitmek üzereyken de bu yeşil ışık kesintili olarak yanıp sönmektedir. Telefonlar için bataryanızın kapasitesi göre 2-3 kez şarj etmeniz mümkün. Tablet için bir kere yetebilecek kadar hatta daha da az ancak şarj edebilir. Zaten acil ihtiyaç için alınan bir cihaz ve bence gayet yeterli bir kapasiteye sahip. Bana bu yetmez diyorsanız daha yüksek kapasiteli bir cihaz almanızı tavsiye ederim.

12 thoughts on “İthink 4000mAh Powerbank İncelemesi

  1. çok güzel bir inceleleme olmuş aynı üründen ben de aldım incelemeniz kılavuz gibi oldu elinize sağlık

  2. Aynı cihazdan bende aldım. İçini açtığımda çok adi şekilde 2 adet 1420mah 3.7v batarya gördüm. Toplamda 2840 mah yapıyor.

    • İçini açmaya kendim cesaret edemedim ama yaptığınız bilgilendirme iyi oldu. Alacak olanların da bunu dikkate alması gerekli. Yorumunuz için teşekkür ederim.

  3. Arkadaslsr bn aldim ama sarja taktim kirmizi isik yanip sonmuo surekli olarak yaniyo,sarji olmadigi halde neden?

  4. bir cihaz aldığımda hiç kullanma klavuzu vs.’ye ihtiyaç duymadan böyle incelemer sayesinde tüm sorularımın cevabını bulmak çok güzel. tebrikler.

  5. Bende aldım ilk 4-5 saat şarjamı koymalıyım 1saat doldu kırmızı ışık yanıp söndü teli deniyeyim dedim şarj almadı

    • İlk aldığınızda bataryası tamamen boş ise şarj olması uzun bir süre alabilir. Bu yüzden mümkünse 5-6 saat kadar şarjda tutup denemenizi tavsiye ederim. Ayrıca ilk zamanlarda sıkça cihazı kullanıp tekrar şarj etmeniz uzun vadede daha işlevsel kapasite ile çalışmasını sağlar. Bendeki cihaz eskimeye başladığı için performansı oldukça düştü. Zamanla sizde de böyle olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir